Om oss_03

Norlights Montessoribarnehage

Norlights Montessoribarnehage er den eneste montessoripedagogiske barnehagen i Drammen. Vi er en moderne barnehage som ble etablert i 2013 på Landfalløya. Plassert mellom natur og kollektivtransport, er vi i en unik posisjon til å utforske nærmiljøet og alt det har å by på. Vi er en 2-avdelingsbarnehage for 40 barn med romslig inneareal, dekorert i lyse farger og innredet på montessorivis.

Vi har som formål å fremme montessorifilosofien i Norge i tråd med AMIs (Association Montessori Internationale) prinsipper. AMI ble stiftet i 1929 i Amsterdam av Maria Montessori, og har som hovedoppgave å føre en korrekt tolkning av Montessoris pedagogikk og å utdanne pedagoger i Montessorimetoden.

Barna beholder entusiasmen

Montessoripedagogikken bidrar til at barnet selv aktivt søker og mottar kunnskap. Vår jobb er å stimulere barnets kreativitet og forestillingsevne. Gjennom tverrfaglig tilnærming i alle emner, utvikles barnets forståelse for hvordan fagene avhenger av hverandre og hører sammen. Man ser at montessoribarn beholder entusiasmen mot læring, samtidig som de utvikler tilpasningsdyktighet og samhørighet.

Et helhetlig tilbud

Barnehagen er en del av et helhetlig tilbud sammen med Norlights Montessoriskole Drammen. Barn fra Montessoribarnehagen i Drammen har førsterett ved inntak til skolen.

Norlights Education AS

Norlights Montessoribarnehage Drammen er en av fire datterselskaper under utdanningskonsernet Norlights Education AS. Les mer om konsernet her.